Wat wij doen

Sportfysiotherapie

sportfysiotherapie in huissen bemmel en doornenburg

Bewegen en sporten is gezond. Wij doen het in ieder geval graag. En jij hopelijk ook. Dat kan recreatief zijn. Of je speelt wedstrijden in competitieverband. Misschien ben jij wel een topsporter die beroepsmatig je favoriete sport uitoefent. Hoe sportgek je ook bent, voor alle sporters kan sportfysiotherapie op enig moment zinvol of nodig zijn. Voor het behandelen van een sportblessure, of juist voor advies over trainingsopbouw en trainingsvormen om klachten en blessures te voorkomen en je sportprestaties te verbeteren. Voor sportfysiotherapie kun je terecht in Huissen, Bemmel en Doornenburg.

Hoe werkt sportfysiotherapie?

Sportfysiotherapie is een specialisatie binnen de fysiotherapie. Wij doen er alles aan om beginnende sporters, regelmatige sporters en topsporters de beste zorg op maat te geven. Soms kan er tijdens het sporten een ernstige of minder ernstige blessure ontstaan. De therapie richt zich niet alleen op herstel van die blessure. We gaan ook aan de slag met het trainen van lichaamsdelen die nog wel belastbaar zijn. Met de gerichte behandeling en adviezen zorgen we ervoor dat je je training snel weer op je oude niveau kunt hervatten.

Wanneer sportfysiotherapie?

Sportfysiotherapie is bedoeld voor mensen die lekker in beweging willen blijven. Dit zijn de klachten waar onze sporttherapeuten je goed bij kunnen helpen:

  • Revalidatie na (complexe) sportblessures
  • Second opinion bij sportblessures
  • Screening op risicofactoren blessures
  • Sport- en performance-analyse
  • Preventie sportblessures en gezondheidsproblemen
  • Sporttesten, sportscreening en conditietesten voor leden van sportverenigingen
sportfysiotherapie in huissen bemmel en doornenburg

Sportfysiotherapie ook voor niet-sporters

Naast sporters behandelen onze sportfysiotherapeuten ook mensen met een chronische aandoening. Door (meer) beweging en sport verbeteren we de kwaliteit van leven. Ook als je al langer niet meer actief bent geweest, kun je terecht bij de sporttherapeut. We kunnen je helpen om een activiteit te kiezen die bij je past zodat je weer gemotiveerd in beweging komt. 

Samenwerking met medische staf N.E.C.

Bij Fysio Lingewaard werken we nauw samen met de medische staf van voetbalvereniging N.E.C. Hierdoor kunnen we onze patiënten behandelingen aanbieden op topniveau. We werken op basis van de jongste (wetenschappelijke) inzichten en met de nieuwste behandelmethoden. Bijkomend voordeel is verder dat we veel goede contacten hebben met sportartsen, chirurgen, orthopeden en andere medisch specialisten in de regio. Daar kunnen onze patiënten ook hun voordeel mee doen.  

Wat zijn de kosten?

Sportfysiotherapie wordt gezien als een normale fysiotherapeutische behandeling. Wat dit kost, vind je in het overzicht tarieven en vergoedingen. Fysiotherapie wordt in een aantal specifieke gevallen vergoed vanuit de basisverzekering. Meestal loopt de vergoeding via de aanvullende zorgverzekering. Kijk in je polis hoeveel behandelingen je zorgverzekeraar per jaar vergoedt. Fysiotherapie wordt in een aantal specifieke gevallen vergoed vanuit de basisverzekering.

Maak een afspraak

Wil je meer informatie over sportfysiotherapie of langskomen voor een intake? Maak dan nu een afspraak met een van onze therapeuten via onderstaand formulier of bel 026-214 8155Voor sportfysiotherapie kun je terecht in Huissen, Bemmel en Doornenburg.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.