Wat wij doen

Echografie

Echografie in Huissen, Bemmel en Doornenburg

Echografie is het meest bekend van de echo’s bij zwangere vrouwen. In onze praktijk gebruiken wij precies hetzelfde apparaat voor het in beeld brengen van spieren, pezen en slijmbeurzen. Met een echo kunnen we blessures bevestigen of juist uitsluiten. We kunnen scheurtjes en kalk, verdikkingen, vochtophopingen en andere afwijkingen zien. Echografisch onderzoek is snel, gemakkelijk en pijnloos. Dankzij de zeer nauwkeurige diagnose kunnen we je klacht beter en gerichter behandelen. Voor echografie kun je terecht in Huissen, Bemmel en Doornenburg.

Hoe werkt echografie?

Bij echografie worden geluidsgolven door middel van een ultrageluidkop (transducer) in het lichaam gestuurd. De transducer kan geluidsgolven zenden en ontvangen. De therapeut brengt geleidingsgel aan om het contact tussen de huid en de transducer te verbeteren. Deze gel kan koud aanvoelen. Door de transducer over de huid te bewegen, wordt een zo duidelijk mogelijk beeld gemaakt. Echografie kan ook dynamisch worden uitgevoerd, dus tijdens de (pijnlijke) beweging. De therapeut kan het beeld direct beoordelen en met jou bespreken. Je weet dus meteen waar je aan toe bent. Echografie is pijnloos en niet schadelijk. Het kan zo vaak als nodig worden herhaald. Gedurende de behandeling kunnen we dus de voortgang van je herstel nauwkeurig monitoren. 

Wanneer echografie?

Echografie leent zich bij uitstek om oppervlakkige aandoeningen in beeld te brengen. Denk bijvoorbeeld aan: 

  • klachten aan de schouder, pols, hand, heup, knie, enkel en voet
  • tennisarm of – elleboog
  • achillespeesklachten en hielspoor
  • slijmbeursontstekingen
  • peesontstekingen, gescheurde pezen of verkalking bij pezen
  • verrekking of scheuring van gewrichtskapsel of banden

Wat zijn de kosten?

Echografie is onderdeel van een normale fysiotherapeutische behandeling. Er worden geen extra kosten in rekening gebracht, omdat echografie deel uitmaakt van ons therapeutische onderzoek. Wat een fysiotherapeutische behandeling kost, vind je in het overzicht tarieven en vergoedingenMeestal loopt de vergoeding via de aanvullende zorgverzekering. Kijk in je polis hoeveel behandelingen je zorgverzekeraar per jaar vergoedt. Fysiotherapie wordt in een aantal specifieke gevallen vergoed vanuit de basisverzekering.

Maak een afspraak

Wil je meer informatie over echografie of langskomen voor een behandeling? Maak dan nu een afspraak met een van onze therapeuten via onderstaand formulier of bel 026-214 8155. Voor echografie kun je terecht in Huissen, Bemmel en Doornenburg.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.