wat wij doen

Hydrotherapie in Bemmel

Hydrotherapie in Bemmel

Hydrotherapie in Bemmel

Op onze locatie in Bemmel (in het zwembad van Laco sportcentrum Bemmel) geven wij hydrotherapie. Dit is een vorm van oefentherapie die in het water wordt uitgevoerd. Dit heeft namelijk grote voordelen voor mensen die moeite hebben met bewegen of trainen buiten het water. Door het water ontstaat gewichtloosheid, waardoor bewegen makkelijker, meer ontspannen en minder pijnlijk is. 

Hoe werkt hydrotherapie?

Samen met de therapeut ga je het water in voor een individuele oefentherapiesessie. Tijdens deze sessie doe je bijvoorbeeld loop-, balans- en mobilisatieoefeningen. Ook kan het gaan om oefeningen die de spierkracht opbouwen en de conditie verbeteren. Door hulpmiddelen te gebruiken, kunnen de oefeningen makkelijker of moeilijker gemaakt worden. We geven hydrotherapie altijd op woensdagochtend in het zwembad van Laco Sportcentrum Bemmel, omdat het water dan het warmst is (31 graden). Na de behandeling is er meestal nog tijd om een paar baantjes te zwemmen, voor zover je klachten dit toelaten uiteraard. Hydrotherapie wordt vaak gedaan in combinatie met reguliere fysiotherapeutische behandelingen.  

Wanneer hydrotherapie?

Hydrotherapie is zeer geschikt voor mensen met de volgende klachten:

  • klachten van spieren en gewrichten, zoals reuma, fibromyalgie, frozen shoulder en artrose
  • overgewicht
  • een neurologische aandoening, zoals CVA of MS
  • spierziekten
  • hernia
  • chronische pijn
  • na een operatie, bijvoorbeeld aan heup, knie of rug 
  • hart- en longaandoeningen
  • balansproblemen

Hoe werkt de intake?

De intake gaat net als bij een reguliere behandeling. Deze is dus eerst ‘op het droge’. De fysiotherapeut luistert aandachtig naar je verhaal. Vervolgens stelt hij/zij stelt je allerlei vragen, bijvoorbeeld hoe de klachten zijn ontstaan, en wanneer ze toenemen of verminderen. Daarna volgt een lichamelijk onderzoek. De therapeut beoordeelt je houding, kijkt hoe je beweegt en onderzoekt je gewrichten. Dit is allemaal nodig voor de volgende stap: het samen met jou opstellen van een persoonlijk behandelplan. Op dat moment wordt bepaald of hydrotherapie voor jou de beste behandeloptie is. 

Hoe lang duurt hydrotherapie?

Een behandeling duurt meestal 25 minuten. Het hangt van je klachten en persoonlijke doelen af hoeveel sessies er nodig zijn. Samen maken we een doeltreffend plan. 

Tarieven en vergoedingen

De kosten van hydrotherapie zijn hetzelfde als van een reguliere fysiotherapeutische behandeling. Wat een fysiotherapeutische behandeling kost, vind je in het overzicht tarieven en vergoedingen. Meestal loopt de vergoeding via de aanvullende zorgverzekering. Fysiotherapie wordt echter in een aantal specifieke gevallen vergoed vanuit de basisverzekering. Kinderen onder de 18 krijgen een vergoeding vanuit de basisverzekering en hoeven dus geen eigen bijdrage te betalen. 

Bij chronische aandoeningen (zie de lijst chronische aandoeningen bij je zorgverzekeraar) krijg je een vergoeding vanuit de basisverzekering na de 20e behandeling. Dit geldt niet voor etalagebenen en COPD: deze aandoeningen worden rechtstreeks vanuit de basisverzekering vergoed. Let wel op: wanneer een behandeling vanuit de basisverzekering wordt vergoed, dan moet je wel eerst je eigen bijdrage opmaken.

Maak een afspraak voor hydrotherapie in Bemmel

Is hydrotherapie een goede indicatie voor je klachten? Maak dan nu een afspraak met onze hydrotherapeut via onderstaand formulier of bel 026-214 8155. Voor hydrotherapie kun je alleen een afspraak maken in Bemmel.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.