OriGene-Rugtherapie

Rugklachten. Ruim 2 miljoen mensen in Nederland hebben er last van. Misschien jij ook wel.  Vervelend. Of je nu af en toe pijn hebt, of regelmatig, of (bijna) altijd: rugpijn kan je leven behoorlijk verzieken. Wil je van je rugklachten af en weer soepel en pijnvrij bewegen? Dat kan met onze unieke rugtherapie.

Wat kun je verwachten?

Allereerst nemen we de tijd voor je. We beginnen met een uitgebreide intake waarbij onze rugspecialisten goed luisteren naar je verhaal en je klachten. Hoe wordt je leven beïnvloedt door je rugklachten? Ervaar je beperkingen in je werk, tijdens het sporten of bij dagelijkse bezigheden zoals het uitlaten van de hond?

Rugscan

We doen een lichamelijk onderzoek en maken met een speciaal meettoestel een rugscan. Hiermee brengen we de stand en de mobiliteit van de wervelkolom in beeld. Zo kunnen we precies zien waar je rugklachten vandaan komen. En belangrijker: we weten zo ook hoe we je pijn kunnen verhelpen.

Op basis van al deze informatie maken we samen een persoonlijk behandelplan. Samen gaan we aan de slag om je eigen behandeldoel te realiseren. Dat kan bijvoorbeeld zijn: weer een half uur in de tuin werken zonder pijnklachten.

OriGENE-rugtoestel

Belangrijk onderdeel van onze behandeling is het OriGENE-rugtoestel. Het lijkt een beetje op een fitnesstoestel, maar dat is het absoluut niet. Het is een speciaal fysiotherapeutisch apparaat dat alleen door een fysiotherapeut of manueel therapeut bediend mag worden. Je traint hiermee de strekbeweging van je rug. En omdat de bijbewegingen van je benen, heupen en bekken worden ‘uitgeschakeld’, train je ook echt alleen maar je rug. Op die manier wordt je rug soepeler en sterker. En verminderen je pijnklachten.

Complete rugtherapie

Maar er is meer. Naast de behandeling met het OriGENE-toestel, verrichten we ook aanvullende interventies. We halen alles uit de kast om jou zo snel mogelijk van je klachten af te helpen. Wat we precies doen, verschilt van persoon tot persoon. Maar je kunt denken aan (een combinatie van) massage, manipulatie, medical taping en Dry Needling. En verder zijn we ervan overtuigd dat gerichte oefeningen je rug weer fitter kunnen maken. Jouw eigen inzet en betrokkenheid zijn dus ook een belangrijke factor bij het succes van de behandeling.

Duur van de behandeling

Iedere behandeling duurt 30 minuten. Bij andere behandelaars is dat vaak maar 20 minuten. Wij hebben dus veel meer tijd en aandacht voor jou als patiënt. Omdat iedere klacht en persoon anders is, is er geen ‘standaard’ recept. Als globale richtsnoer geldt het volgende. Je komt de eerste 10 weken 1 keer per week langs voor een behandeling met het OriGENE-toestel. Afhankelijk van je klachten, kan het zijn dat een tweede behandeling per week nodig is. Die kan bijvoorbeeld bestaan uit massage of het doen van gerichte oefeningen

Na ongeveer 6 tot 10 weken zullen je klachten al verminderen. De frequentie van de behandelingen kunnen we dan afbouwen naar eens per 2 of 3 weken. Zijn je rugklachten op een gegeven moment weg of zoveel minder dat je er prima mee kunt leven? Dan kan het voldoende zijn om een paar keer per jaar langs te komen voor een sessie op het OriGENE-rugtoestel. Dit is dan om deze goede ‘status’ van je rug te onderhouden en stabiliseren.

Voortgang monitoren

Gedurende de hele behandeling, monitoren onze rugspecialisten nauwgezet de voortgang. We blijven luisteren, kijken en voelen. Als het nodig is, dan passen we samen met jou je persoonlijke behandelplan aan. We doen er alles aan om je snel beter te laten voelen en je doel dichterbij te brengen: weer onbelemmerd en soepel bewegen zonder rugpijn!

Voor wie?

In principe is onze unieke rugtherapie bedoeld voor mensen met aspecifieke rugklachten. En dan maakt het niet uit of je jong of oud bent. Fit of minder fit. De rugtherapie is bijzonder effectief als je een van deze rugklachten hebt:

  • pijn of stijfheid in de lage rug of bovenin
  • pijn door slijtage van de wervels
  • als het je ineens in je rug is geschoten
  • spit-achtige klachten, dus pijn en stijfheid in de rug met eventueel ook uitstralende pijn naar de billen, liezen en benen
  • lage rugpijn door ischias
  • pijn door versleten tussenwervelschijven
  • hernia, maar alleen als deze niet geopereerd hoeft te worden

Ervaringen van (oud-)patiënten

Toine Knipping – brandweerofficier

Door een val tijdens het sporten, kreeg ik heftige rugpijn. Ik had pijn bij liggen, staan, lopen en zelfs bij het strikken van mijn veters. Ik ben in Huissen behandeld door een rugspecialist van Fysio Lingewaard. De behandeling bestond uit sessies op het OriGENE-rugtoestel en massage op de behandelbank.

Deze combinatie heeft heel goed gewerkt. Ik was bijna verbaasd hoe snel ik vooruit ging. De pijn in mijn rug was na een paar behandelingen al bijna weg. En dankzij het OriGENE-rugtoestel is mijn wervelkolom nu soepeler en flexibeler. Ik ben op een fantastische manier van mijn rugpijn afgeholpen en beweeg weer zonder pijn!

+ het is ook mogelijk om ’s avonds langs te komen voor een behandeling

+ mijn fysiotherapeut legde goed uit hoe de behandeling in zijn werk gaat en wat ik kon verwachten

+ ik heb al verschillende mensen met rugklachten in mijn omgeving doorverwezen, want de rugtherapie van Fysio Lingewaard werkt echt

 

Theo Aaldering – procesmanager en raadslid gemeente Lingewaard

Ik had al lange tijd last van mijn rug. De pijn ging mijn leven steeds meer bepalen. Ik loop graag hard, maar was daar vanwege mijn klachten mee gestopt. Als ik me tijdens mijn slaap in bed omdraaide, dan werd ik wakker van de pijnscheuten in mijn rug. En tuinieren deed ik op mijn knieën, omdat vooroverbuigen te pijnlijk was. Al na 3 of 4 behandelingen op het OriGENE-rugtoestel, merkte ik verbetering. Met het apparaat beweeg je precies het stijve deel van je rug. Het deel dus dat je in het dagelijks leven niet meer gebruikt en waardoor je klachten krijgt. Die heb ik nu niet meer. Ik fluit nu weer voetbalwedstrijden, kan weer normaal bukken en doe alles weer in de tuin.

+ dankzij de rugtherapie namen mijn klachten snel af

+ mijn rug is flexibeler en ik ervaar in het dagelijks leven veel minder beperkingen

+ mijn advies aan mensen met rugklachten: probeer het gewoon, mij heeft het heel goed geholpen

Kortom: kom langs bij de rugspecialisten van Fysio Lingewaard in Huissen. En je voelt je snel beter.

Voor de rugtherapie kun je terecht bij Herman Vetsuypens, Thijs Kersten, Gunce Erol en Karin Neutel.

Maak een afspraak met een van onze rugspecialisten: 06 25498058

Meer weten over OriGENE?


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *